...

Wij drukken groen!

Drukken hoeft helemaal niet zo belastend te zijn voor het milieu als de meeste mensen denken.

Impressa is sinds 2009 gecertifieerd gebruiker van FSC® papier.
Zo kunnen we er zeker van zijn dat onze grondstof afkomstig is van producenten die verantwoord bosbeheer kunnen garanderen.

 

U wil het groener dan groen? Impressa kan uw drukwerk ook aanbieden op
ZERO TREE papier. Voor de vervaardiging van dit papier worden enkel gerecycleerde componenten gebruikt. Papier zonder bomen! U herkent ZERO TREE aan het logo dat we met uw goedkeuring subtiel in het drukwerk verwerken. Uw bewuste eindklant zal het graag horen en zien.

 

Maar er is meer!

Impressa maakt enkel gebruik van inkten op basis van plantaardige grondstoffen. De meest milieuvriendelijke oplossing van onze tweede belangrijkste grondstof. Op uw vraag produceren we ook met inkten die geschikt zijn in voedselproductie.

Ook het gebruik van alcohol tijdens het drukproces kende een hele evolutie.

We reduceerden het verbruik van alcohol van 12% naar maar liefst 1% tijdens de afgelopen jaren. Dankzij onze milieuvriendelijke investeringen!

Tenslotte is er de hoeveelheid afval die tijdens het productieproces gegenereerd wordt. Deze hebben we samen met onze pers- en systeemfabrikanten stevig aangepakt. Door middel van de modernste technologie en sturingssystemen minimaliseren we de hoeveelheid afval tot het absolute minimum. Deze beperkte uitval wordt in gescheiden stromen in wedergebruik verwerkt.

  • FSC® gecertificeerd
  • zero tree papier
  • vegetale en bio-inkten
  • alcoholvrij drukken
  • low energy & gesloten afvalstromen

Drukservice Impressa drukt groener

Met een 2.600 m2 groot zonnepark van 754 panelen en een maximum vermogen van 283 kWp produceert Drukservice Impressa energie neutraal

20 recyclage stromen van Drukservice Impressa