...

Drukservice Impressa 160 jaar

Het was 1863… best een bewogen jaar: België koopt samen met Engeland en enkele Zuid-Amerikaanse handelspartners de Scheldetol voorgoed af van de Hollanders, het begin van terug groei en bloei van de Antwerpse haven en haar hinterland. Dit was direct ook het startschot van allerhande bekende bedrijven: De Roode Pelikaan-koffie, kruidendrank Elexir d’Anvers, het ontstaan van Solvay, Europees wordt het Rode Kruis boven de doopvont gehouden, en in de Kempen verschijnt voor het eerst ‘Het Kempenland’!

Wat in Meerhout start als ‘De Meerhoutenaer’ vervelt heel snel tot ‘Het Kempenland’ met als thuisbasis Herentals, en sterkhouder Laurent ‘Lens’ Bongaerts. Over de jaren heen groeit drukkerij-uitgeverij Kempenland tot een begrip in de Antwerpse Kempen. In 1995 wordt Uitgeverij Het Kempenland – toen wekelijks 260.000 exemplaren – overgegeven aan Gazet Van Antwerpen, en focust de ondertussen 4de generatie Tom en Bart Bongaerts zich puur op productie van allerhande drukwerk: kranten, folders, handelsdrukwerk, brochures, magazines, affiches,…

De laatste 20 jaar waren best turbulent: zowel met krantendrukwerk (Drukkerij Kempenland) als met heatset rotatiefolders (Drukkerij Grafix) werd gestopt, dit om ondertussen Drukservice Impressa uit te bouwen tot een hybride offset- en digitale drukkerij, thuis in commercieel én industrieel drukwerk. We dragen onze 160-jarige stamboom hoog in het vaandel, koesteren de ervaring en het vakmanschap welke we over de jaren vergaarden, doch gaan prat op steeds weer investeren in de modernste machines en nieuwste technieken.

Allerhande commercieel drukwerk (folders, brochures, point-of-sale communicatie, luxedrukwerk en -boeken,…) en de laatste decennia meer en meer industriële producten ook (aankleef- en zelfklevende etiketten, wikkels, sleeves, verpakkingen en doosjes,…) zorgen vandaag weer voor een gestage groei waar duurzaamheid en een klare toekomstvisie alle aandacht krijgen.
Op volle kracht richting volgende mijlpaal 175 jaar, 200,…!?!

Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte op maat van uw drukwerk